Bouwconstructies en aannemers

Verspreiding huis aan huis

Reclame heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een grote industrie. Reclame is tegenwoordig overal, in bushokjes, langs de kant van de weg op billboards. Maar uiteraard is ook veel van de reclame te zien op de tv. Zo'n beetje elk serieus bedrijf maakt reclame, op welke manier dan ook. Reclame is belangrijk voor de vindbaarheid en bekendheid van een merk of een product. Ook wanneer het gaat om merken of producten die er al jaren zijn, blijft reclame belangrijk. De functie van deze reclame is dan vooral het merk relevant, hip en actueel te houden en het onder de aandacht van het publiek te brengen. Een belangrijk onderdeel voor reclame-uitingen zijn de logo's. Veel tot bijna alle bedrijven die reclame maken, beschikken wel over een logo. Dit logo moet ervoor zorgen dat de klant het bedrijf herkend. Een logo staat ook vaak voor de betrouwbaarheid of de bedrijfsfilosofie van een onderneming. Reclame is tegenwoordig steeds effectiever op het internet. Sinds de komst van de smartphone, heeft reclame op internet een hoge vlucht genomen. Ook in kranten en landelijke dagbladen wordt er nog altijd deuk geadverteerd. Op deze verschillende genoemde manieren zorgen bedrijven ervoor dat ze alle mogelijke doelgroepen kunnen bereiken. Met als doel om natuurlijk zoveel mogelijk producten te verkopen en nieuwe klanten aan zich te binden. Naast alle bovengenoemde manieren van adverteren, is er nog een andere manier. 

Groter bereik 

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een niet zo modern middel van reclame maken. Bij verspreiding van huis-aan-huis reclame wordt er gebruik gemaakt van de productie van flyers of folders. In deze flyers of folders staan bijvoorbeeld de aanbiedingen die de supermarkt deze week voor je in petto heeft. Vaak vergezeld van een foto van het product, een begeleidend tekstje erbij en de extra voordelige prijs van deze week. Deze flyers en folders worden meestal wekelijks verspreid. Dit kan op een kleine of grote schaal. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de producten regionaal te verspreiden. Handig als een bedrijf alleen actief is in een bepaalde regio. Maar wanneer het nodig is, kan een folder ook landelijk worden bezorgd. Verspreiding van huis aan huis levert vele voordelen. Je bereikt een heel erg groot potentieel aan nieuwe klanten, met name als je kiest voor de landelijke bezorging ervan. Daarnaast zijn de kosten voor het drukken en verspreiden van deze folders of flyers bijzonder concurrerend ten opzichte van tv, radio of internet reclames. Bovendien valt je folder bij iedereen in de brievenbus. De exposure van je folder is hierdoor bijzonder groot. Daarenboven blijkt uit onderzoek dat de meeste mensen de folders op zijn minst een keer doorkijken.